Logo Margreeth van den Berg Makelaardij OZ

Nieuws

LMV MAKELAARS IN WESTSTELLINGWERF KLAAR VOOR HET EPC - LABEL.09-11-2007
Afgelopen week zijn de 4 LMV Makelaars in onze gemeente door het KPE in Maastricht gecertificeerd tot EPA-INSPECTEUR.

De makelaars Dirk Nauta (De Linde Makelaars), Peter Ernst, Henk Wimmenhove (De Woudenhof Makelaars) en Margreeth van den Berg, zijn vanaf nu bevoegd woningen te beoordelen voor het Energie Prestatie Certificaat.

Zoals U op tv in de spotjes van Postbus 51 al meerdere malen hebt kunnen zien, is het bij verkoop of verhuur van o.a. woningen per 1 januari 2008 verplicht om een energielabel aan de nieuwe eigenaar/huurder te overleggen
Het energielabel, dat er net zo uitziet als het label bij uw nieuwe koelkast of wasmachine, geeft een inzicht van de energieprestaties van uw woning. Hierbij spelen de bouwperiode, uitvoering, materialen en uiteraard de isolatie van uw woning een grote rol.

Naast het vaststellen van de energieprestatie, bestaat er tevens de mogelijkheid om het label vrijwillig uit te breiden met een zogenaamd maatwerkadvies. Hierin worden naast de standaard besparingmogelijkheden, genoemd op het energielabel, specifieke besparingsopties bekeken voor het betreffende gebouw.

De LMV Makelaars in Wolvega en omgeving kunnen bij de verkoopbemiddeling van uw woning U begeleiden in het verkrijgen van dit label en kunnen U wijzen op de mogelijkheden om uw energieprestatielabel te verbeteren. De notaris zal binnenkort bij de overdracht van uw woning naar een nieuwe eigenaar U naar het energielabel gaan vragen. Zonder dit label is straks geen overdracht van eigendom meer mogelijk.
Page 2/2 1 2
logo